يکشنبه, 29 بهمن 1396
رو عنوان : قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در همایش روز ملی پژوهش:
عنوان : وجهه آموزشی، پژوهشی و خدمت رسانی انتقال خون كم نظیر است
 ۱۳۹۶/۰۹/۲۶

قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در همایش روز ملی پژوهش:

وجهه آموزشی، پژوهشی و خدمت رسانی انتقال خون کم نظیر است

دکتر شاهین آخوند زاده صبح امروز در مراسمی به مناسبت روز بزرگداشت پژوهش در سازمان انتقال خون وجهه آموزشی ، پژوهشی و خدمت رسانی و پیشگامی این سازمان را افتخار آمیز و کم نظیر دانست و گفت کمتر سازمانی در تمامی این جنبه ها برجسته عمل کرده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان انتقال خون قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به این موضوع در گزارشی به بررسی رتبه علمی سازمان در ایران و جهان پرداخت و گفت: در این سازمان برخلاف سایر دستگاههایی که تولید علم و مقاله دارند رتبه ISI نسبت به SCOPUS برتری دارد.

وی تولید مقاله بدون ارتباط به صنعت و فضای اجرایی و افتادن به دام تولید مقالات بیشتر را نا مناسب دانست و گفت: سازمان انتقال خون جایی که موفق به انتشار مقالاتی با موضوع بین المللی در نشریات دارای رتبه علمی و برد بین المللی شده است موفق به افزایش رتبه علمی شده و خوب است در این زمینه بیشتر تلاش کند.

آینده پژوهی و افزایش توقعات

معاون برنامه ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت در کارگاه آینده پژوهی که صبح امروزبه مناسبت روز پژوهش برگزار شد در سالن همایشهای اداره کل انتقال خون استان تهران چالشهای آینده سازمان انتقال خون را با همکاری حاضران در سالن مورد بررسی قرارداد و گفت پژوهشهای امروز باید چشم انداز آینده را برنامه ریزی کند.

معاون وزیر بهداشت درباره رویکرد اقتصادی و تاثیر آن در آینده انتقال خون نیز گفت: توقعات جامعه در آینده در مبحث انتقال خون رو به افزایش است بنابراین موضوع سلامت خون باید افزایش یابد و به سمت درمان های اختصاصی برویم ؛ ضمن اینکه تولید محصولات گران با تکنولوژی جدید ، بیشتر مدنظر قرار گیرد.

دکترحق دوست اضافه کرد: تکنولوژی می تواند تاثیر بسیار بالایی در آینده انتقال خون و رسیدن به اهداف آن داشته باشد، بنابراین می بایست با تامین بودجه موردنظر از تکنولوژی های به روز و تجهیزات نوین در این خصوص استفاده بیشتری شود.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: در همه دنیا درباره سلامت سه شعار مهم مورد تاکید قرار گرفته است که این شعارها شامل «تامین سلامت وظیفه دولت است، سلامت خاص مردم است و سلامت حق مردم است» می شود که باید به این وظایف و حقوق در برنامه ریزی های آینده توجه داشت.

انتقال خون محافظه کارانه در دستور کار

مدیر عامل سازمان انتقال خون در این همایش ضمن تبریک به مناسبت روز ملی پژوهش گفت: امروزه باید اندیکاسیون های مصرف در درمان با فرآورده های خونی بازنگری و با مطالعات مبتنی بر شواهد در تجویزخون، فرآورده ها و مشتقات آن تجدید نظر شود.

وی افزود: سالانه 11 تن آلبومین به رگ بیماران تزریق می شود که اندیکاسیون مصرف ندارد، قابل جایگزینی است و بار مالی سنگینی را به سیستم درمان تحمیل می کند بی اینکه اثر درمانی آن محقق باشد.

دکتر پور فتح اله انتقال خون محافظه کارانه را جایگزین انتقال  خون لیبرال (تجویز آزاد) در دنیا دانست که آمریکا با این شیوه توانسته است طی یک سال اهدای خون را از 16 میلیون به 14 میلیون برساند و در هزینه تهیه گلبول قرمز،و هزینه تعدیل ایمنی و سایر عوارض تزریق که 5  برابر آن است صرفه جویی کند و هزینه بستری را به نصف و احتمال عفونت بیمارستانی را تا یک سوم کاهش دهد.

اگر به ازای هر نفر یک هزار و 200 دلار صرفه جویی شده باشد این رویه ذخیره مالی هنگفتی به همراه داشته است که دستاورد مطالعات مبتنی بر شواهد به حساب می آید.

کیفیت، هدف انتقال خون

مدیر عامل سازمان انتقال خون همچنین از ساماندهی اهدا اولی ها خبر داد و افزود: طبق پژوهشهای انجام شده 75 درصد موارد مشاهده انواع هپاتیت و HIV در میان خونهای اهدایی در اهدا کنندگان بار اول بوده است و غربالگری که به این منظور در 15 استان کشور در حال اجرا است به سلامت خون کمک زیادی می کند.

وی همچنین با تاکید بر اهمیت پژوهش گفت: جایزه دکتر مینو ایزدیار و گرند پژوهشی آن برای تکمیل پروژوه های برتر پژوهشی می تواند به توسعه پژوهش در سازمان انتقال خون کمک کند.

گزارش موسسه آموزشی پژوهشی طب انتقال خون

دکتر مهتاب مقصودلو قائم مقام و معاون آموزشی پژوهشی موسسه طب انتقال خون نیز در این مراسم گزارشی از دستاوردهای اخیر این موسسه ارائه داد.

بررسی 90 طرح در کمیته اخلاق پزشکی، آزمایش ژنوتایپ گروه های خونی و بررسی عدم تطابق ها مطابق استاندارد آزمایشگاه ملکولی و بررسی افزایش ضریب سلامت خون از جمله پژوهشهای سال گذشته این موسسه است.

بنا براین گزارش این موسسه و سازمان انتقال خون سال گذشته موفق به کسب اعتبار همکاری برای یک دوره چهار ساله دیگر با سازمان جهانی بهداشت شدند.

دکتر مقصودلو در گزارش خود به برگزاری کارگاه های منطقه ای وآنالیز اطلاعات گلوبال و پایه ای سلامت خون در کشورهای منطقه امرو در راستای همکاری با سازمان جهانی بهداشت اشاره کرد و افزود: تدوین برنامه استراتژیک سلامت خون منطقه و تقویم آموزشی براساس نیاز سنجی آموزش از پیشنهادهای موسسه به سازمان جهانی بهداشت است.

وی همچنین گفت در سال گذشته به طور متوسط هر دوماه یک سمینار آموزشی هموویژلانس برگزار شده است و هم اکنون 38 عضو هیات علمی در هفت گروه علمی به به آموزش دانشجویان مشغول هستند.

دکتر مقصودلو از انتشار 423 مقاله در مجلات معتبر علمی خبر داد و گفت: طی سال 95-96 تعداد 24 پایان نامه ارشد و 6 پایان نامه دکترا دفاع شده است.

گفتنی است در این مراسم، در حضور مدیر عامل سازمان و مقامات عالی رتبه حاضر در جلسه از پژوهشگران برتر تقدیر شد.

همچنین فارغ التحصیلان موسسه طب انتقال خون که با لباس فارغ التحصیلی روی سن حاضر شدند، موفقیت خود را در پایان مراسم با دریافت لوح از طرف مدیر عامل سازمان ودر حضور معاونان و اعضای هیات علمی ومقامات مسول حاضر در جلسه جشن گرفتند.
برای مشاهده گزارش تصویری مراسم اینجا و اینجا کلیک کنید.